vrijdag 29 juli 2011

So Happy Together

Hoi allemaal,

Tijdens die regenachtige dagen begin juli heb ik deze zonnige en vrolijke LO gemaakt. Deze keer zonder een sketch want door het papier had ik al genoeg inspiratie gekregen :)


De foto is van Johannes en mij toen we met pasen op bezoek waren bij mijn ouders. Het was een heerlijke middag / avond in de tuin en daar hebben we erg van genoten. Ik had de foto al een tijdje liggen maar kon er geen leuke papiertjes bij vinden (ik heb echt te veel roze papier!!) Maar toen zag ik de lijn '100 Days of Summer' van 'Simple Stories' en de match was al gauw gemaakt. Ik heb daarbij wat labeltjes ge-glitterd en bestempeld en een hele verzameling gele bloempjes erbij geplakt en hij was alweer af! 

Fijn weekend!

Groetjes, Marlies

vrijdag 22 juli 2011

Dutch Card Lovers Challenge #99

Hoi allemaal,

Het dochtertje van vrienden van ons is ziek. Het begon met waterpokken maar het arme meisje ligt inmiddels in het ziekenhuis. Om haar beterschap te wensen heb ik een kaart voor haar gemaakt. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de sketch van Dutch Card Lovers en doe dan ook mee aan de challenge van deze week.

Dit is de sketch:


En dit is het kaartje:


Omdat de kaart dus voor een 1-jarig meidje is, moest het maar een vrolijke kaart worden vond ik zo: lang leve het papier van Echo Park!! Ook de bloempjes en letters zijn daar van. Met de sew easy heb ik de borduurseltjes gemaakt en daarna heb ik de kaart beglittert met verschillende kleurtjes glitterlijm. 

Nou maar hopen dat de kleine gauw weer beter wordt!!

Fijn weekend!

Groetjes, Marlies

dinsdag 19 juli 2011

Speedscrap van dinsdag 19 juli

Hoi allemaal,

Het is weer dinsdagavond en ik ben alleen thuis dus natuurlijk ben ik weer aan de speedscrap gegaan! Op het forum van Scrapdelight stonden weer 2 sketches klaar en deze keer ben ik aan de LO gegaan.
Dit was de sketch:


Na een hoop getwijfel tussen een paar foto's en het moeilijk kunnen beslissen welke papiertjes ik wilde gebruiken ben ik aan de slag gegaan... Het is een foto van mij tijdens onze vakantie in Frankrijk... Mogen jullie raden waar de foto gemaakt is hihi :)


Ik ben erg blij met deze LO. Het speciale voor mij zit 'm in het gehaakte bloemetje rechts boven. Ik heb nooit kunnen haken... ik snap het niet op een of andere manier... Maar mijn moeder met haar engelengeduld heeft laatst weer eens een poging gedaan om het mij uit te leggen en na een hoop gedoe kwam dit bloemetje eruit... en al zeg ik het zelf: het ziet er nog best aardig uit ook :)

Een hele fijne avond nog even...

Groetjes, Marlies

maandag 18 juli 2011

Dutch Dares: Schets #40

Hoi allemaal,

Normaal gesproken houd ik helemaal niet van regen maar door het slechte weer van de afgelopen week heb ik wel heerlijk veel kunnen scrappen. Ik had vorige week aardig wat kaartjes zitten maken en had daarna echt wel even zin in een LO. Op de site van Dutch Dares vond ik een hele leuke, zomerse sketch en die vond ik erg leuk om mee te werken:


Johannes en ik zijn laatst een weekje naar Frankrijk geweest en dus heb ik een hele berg vakantiefoto's klaar liggen die allemaal gescrapt moeten worden natuurlijk. Voor nu heb ik gekozen voor 2 foto'tjes die we hebben genomen bij de Pont du Gard:


Bij een zonnige sketch hoort natuurlijk ook een zonnig papiertje. Ik heb papiertjes gekozen van Echo Park - Summer Fun. Ook de lettertjes en de stickertjes zijn van deze lijn. De stempel is van The Girls' Paperie. Toen ik de LO af dacht te hebben, vond ik hem een beetje kaal. Maar toen vond ik die gekleurde knoopjes en die maken de LO helemaal af al zeg ik het zelf :)

Ik wens jullie een hele fijne dag!

Groetjes, Marlies

zondag 17 juli 2011

Scrapdelight - Card Challenge 06

Hoi allemaal,

Binnenkort zal een vriendin van me gaan bevallen. Het is heel erg spannend allemaal want het is het eerste kindje van haar en haar man. Ze zijn allebei niet zo heel goed in het bewaren van een geheimpje dus hebben ze al verklapt dat het een meisje zal worden. Voor hen heb ik daarom alvast een kaartje gemaakt. Ze zijn allebei niet zo van het zoete dus het moest maar een vrolijke kaart worden zonder dat schattige baby-roze. Voor de kaart heb ik een sketch gebruikt van Scrapdelight en met het resultaat doe ik dan ook mee met de challenge.



De papiertjes zijn van Echo Park - Summer Fun en die heb ik gedistresst en gekleurd met distress inkt. De lettertjes zijn van Sassafras en de 3 roze, kartonnen stickers komen van de Action. Het is geworden zoals ik had gehoopt: geen typische baby-kaart maar een en al vrolijkheid! 

Fijne zondag!

Groetjes, Marlies

vrijdag 15 juli 2011

Challenges For You: CFY #19

Goedemorgen allemaal,

Deze week ben ik lekker bezig om mijn kaartenvoorraad weer een beetje op peil te krijgen. Op de site van SBN - Challenges For You stond deze week een leuke schets waarmee ik aan de slag ben gegaan. Zodra ik de schets zag, wist ik dat ik een trouwkaartje wilde maken:





Het 'kanten' hart heb ik een tijdje geleden gekregen van Johanna maar tot nu toe wist ik nog niet wat ik daarvan wilde maken. Nu kwam het wel mooi van pas. Ik heb me heerlijk uitgeleefd met glimmer mist (key lime en sun sisters) en glimmer glam (Chandelier en Copper Kettle) en papiertjes van Marianne Design - Eline's Flowerz. Glitterstenen erbij, uitgeponste hartjes en lettertjes opgeplakt en het kaartje was af :)

Ik wens jullie een hele fijne vrijdag en alvast een prettig weekend!

Groetjes, Marlies

dinsdag 12 juli 2011

Speedscrap van dinsdag 12 juli

Hallo allemaal,

Ik had alweer een tijdje niet meegedaan aan de dinsdagavond - speedscrapavond van Scrapdelight maar vanavond was ik er helemaal klaar voor! Met al mijn scraptroep om me heen zat ik net de sketches te bewonderen toen de bel ging... Een vriendin kwam even langs voor een bakkie en een praatje... Erg gezellig uiteraard, maar ik zag de speedscrap alweer in het water vallen... Maar mijn vriendin ging op tijd weer weg waardoor ik nog net de tijd had om een kaartje in elkaar te freubelen. Het werd een echte speedscrap want in een kleine drie kwartier was het kaartje klaar!! Dit zijn de sketch en vervolgens het resultaat:



De foto is een klein beetje overbelicht maar doordat het al schemert kreeg ik hem even niet mooier... maar ik denk dat het resultaat wel goed te zien is zo :) Nu ga ik de bende maar even opruimen en duik daarna lekker mn bedje in. Welterusten! :)

Groetjes, Marlies

zondag 10 juli 2011

Dutch Card Lovers Challenge #98

Hoi allemaal,

Op deze mooie zondag ben ik weer eens lekker aan het scrappen gegaan. Ik heb een paar kaartjes gemaakt om de voorraad maar weer eens aan te vullen... Het kaartje wat ik vandaag met jullie wil delen is er een gebaseerd op de Challenge van deze week van Dutch Card Lovers. Dit is de sketch:



En dit is het kaartje:


Normaal gesproken ben ik niet zo van het stempels inkleuren, maar stiekem vond ik het eigenlijk best leuk. Het is niet zo mooi geworden als wanneer ik het met echt goede potloden had gedaan, maar ik ben toch erg tevreden met het resultaat van mijn huis-, tuin- en keuken-potloodjes :)

Ik wens jullie een hele fijne (scrap-)zondag!!

Groetjes, Marlies

PS. Mijn moeder en mijn zusje zijn ook heerlijke creatieve freubelaars. Sinds vandaag hebben ze ook een eigen blog dus neem gerust een kijkje! Klik hier.

maandag 4 juli 2011

Scrapdelight - Card Challenge 05

Hoi allemaal,

De vakantie zit er weer op dus is het tijd om weer lekker aan de scrap te gaan! Het eerste projectje van deze maand is een bedank-kaartje. Ik heb me voor het kaartje laten inspireren door de 5e card challenge van  Scrapdelight:


Paars dus... Ik had nog wel wat paarse papiertjes liggen, heb me vervolgens uitgeleefd met paarse bloemen, nestabilities, glim-stickertjes, glimmer glam en paarse distress inkt en dit is het resultaat:


Tot de volgende keer!

Groetjes, Marlies